Nike Air Zoom Structure 24 Review

Stel je voor dat ASICS de stevige mediale paal van de Kayano zou verwijderen en deze een tussenzool met enkele dichtheid zou geven. Dat is precies wat ze met de Kayano Lite hebben gedaan, maar ze hebben in ieder geval de reguliere Kayano behouden voor hardlopers die nog steeds traditionele stabiliteit willen.

Het was een gewaagde zet voor Nike om hun laatste stabiliteitstrainer uit het handboek te transformeren in een ondersteunende, neutrale trainer. Nike’s onderzoek moet hebben uitgewezen dat het aantal lopers dat een ondersteunende, neutrale trainer wil, groter is dan het aantal lopers dat een ‘echte’ stabiliteitstrainer wil.

Toen ik vorig jaar de Structure 23 testte, stond ik versteld hoe anders het was dan eerdere Structures die stevig en stijf waren. De 23 voelde veel meer gedempt en veel flexibeler; Ik hield van de nieuwe richting waarin de structuur was gegaan. Het was een Nike-klassieker, opnieuw uitgevonden.

Versie 23 was een van de grootste updates in de geschiedenis van Nike, dus het is logisch dat versie 24 een van de kleinste updates is. Het behoudt dezelfde tussenzool en buitenzool als de versie van vorig jaar, maar het krijgt een nieuw bovenwerk.

De structuur 24 weegt 0,8 oz (23 g) meer dan zijn voorganger. Het heeft nog steeds een daling van 8 mm en een prijs van $ 120.

Nike Air Zoom Structure 24 Eerste indrukken

foto van Nike Air Zoom Structure 24 - copyright Running Shoes Guru

foto van Nike Air Zoom Structure 24

Het komt niet vaak voor dat een bijgewerkte versie zo veel lijkt op de vorige versie dat je niet zou kunnen zien welke versie het is als je geblinddoekt zou zijn en je beide versies op zou doen, één aan elke voet.

Dat was mijn gedachte toen ik de Structure 24 voor het eerst aantrok. Ik vraag me af of schoenenbedrijven minimale, alleen-bovenwerk-updates voor schoenen maken, zodat ze meer tijd hebben om aan de volgende versie te werken.

Mijn eerste run was een gemakkelijke run van 10 K en er waren geen verrassingen: de rit van de Structure 24 voelde identiek aan die van de Structure 23. Ik kon nog steeds de prominente airbag in de voorvoet voelen en de rit was ondersteunend zonder stevig of stijf te zijn.

Het voelde geweldig direct uit de doos zonder in te breken en het bovenwerk voelde veilig aan zonder opnieuw af te stellen of een hardloper te gebruiken.

Nike Air Zoom Structure 24 zooleenheid

foto van Nike Air Zoom Structure 24 - copyright Running Shoes Guru

foto van Nike Air Zoom Structure 24

Het woord dat de rit van de Structure 24 het beste beschrijft, is “gebalanceerd”. Het voelt goed gedempt zonder papperig of stevig te zijn en het valt in dezelfde categorie als schoenen zoals de ASICS Cumulus, Brooks Ghost en Hoka Clifton – veelzijdige trainers die de rol van 2 of 3 schoenen in je rotatie kunnen vervullen.

De Structure 24 kan worden gebruikt als uw dagelijkse trainer, hersteltrainer of lange hardloopschoen. Het is niet de beste schoen voor snel werk vanwege de flexibele voorvoet en het pluche bovenwerk dat hem zwaar maakt.

Ik gebruikte mijn Structure 24 voornamelijk voor gemakkelijke, middellange afstanden, wat het meest comfortabel is om te doen, hoewel hij in staat is tot iets snellere inspanningen. Het beste van de Structure 24 is dat het niet aanvoelt als een stevige, stijve stabiliteitstrainer die je boog prikt. Het is een comfortabele, stabiele en veelzijdige trainer die de meeste runs aankan.

Het is een van de weinige Nike-trainers die CMP 010-schuim in de tussenzool gebruikt, wat ik verkies boven het meer populaire React-schuim. Het is een EVA-schuim dat zachter en sponsachtiger aanvoelt dan dicht, rubberachtig React-schuim.

Er is ook een kleine Zoom Air-eenheid in de voorvoet van de Structure 24 die zich alleen onder de bal van de voet bevindt en niet de hele voorvoet bedekt zoals in de Vomero 16 en de Pegasus 38.

Het resultaat is een meer consistente rit dan de Pegasus en Vomero omdat CMP 010-schuim de airbag in de voorvoet omringt, terwijl de voorvoet van de Pegasus/Vomero veel steviger aanvoelt dan de achtervoet, dus de rit voelt inconsistent aan.

De Structure 24 is zeker niet zo stabiel als de Structure 22 en Structures voor de 22 vanwege de zachtere tussenzool, maar het is nog steeds een ongelooflijk stabiele rit en een van de meest stabiele neutrale schoenen die je kunt kopen.

De stabiliteit in de Structure 24 komt van de brede basis en de opgebouwde tussenzool aan de mediale zijde die overmatig naar binnen rollen van de enkel voorkomt. Footstrikes voelen erg geplant en ik geef de voorkeur aan deze moderne, minder opdringerige methode van stabiliteit dan stevige, miezerige mediale palen.

foto van Nike Air Zoom Structure 24 - copyright Running Shoes Guru

foto van Nike Air Zoom Structure 24

De buitenzool van de Structure 24 heeft hard carbonrubber op de hiel en zachter geblazen rubber op de middenvoet en voorvoet. Het buitenzoolrubber van de Structure 24 is dik, duurzaam en zou meer dan 1000 kilometer mee moeten gaan.

Ik heb 80 kilometer op mijn paar en het ziet er smetteloos uit, wat erg indrukwekkend is. De duurzaamheid van de buitenzool is altijd een sterk punt van Nike hardloopschoenen.

In tegenstelling tot de Vomero 16 heeft de Structure 24 3 flex-groeven op de voorvoet, wat helpt bij flexibiliteit en waardoor de rit meer ontspannen aanvoelt. Het heeft ook een grote traanvormige holte onder de hiel die gewicht bespaart en de hieldemping verhoogt.

De grip is uitstekend op alle soorten terrein in zowel natte als droge omstandigheden omdat het geblazen rubber op de middenvoet en voorvoet zachter is dan andere soorten rubber die Nikes gebruikt.

Nike Air Zoom Structure 24 Bovenste eenheid

foto van Nike Air Zoom Structure 24 - copyright Running Shoes Guru

foto van Nike Air Zoom Structure 24

Het bovenwerk van de Structure 24 doet denken aan dat van een trainer met maximale demping en is vergelijkbaar met de Vomero 16 wat betreft comfort. Ik heb het gevoel dat de vulling enigszins overdreven is en dat er veel gewicht zou kunnen worden afgeworpen als het minimaal was.

Het heeft een stevige interne hielkap en een pluche hiellip die zorgen voor een goede, veilige hielvergrendeling. De binnenvoering van de sneaker is glad en irriteert je niet als je geen sok draagt.

De tong van de Structuur 24 is dik en is bevestigd aan een binnenhuls. Er is geen tongschuif, maar ik vond het bovenwerk van de Structure 24 wel warm vanwege de binnenhoes en alle vulling.

De gemakkelijkste manier om het verschil tussen de structuur 23 en 24 te zien, is het gebruikte maaswerk. Het heeft geen kleine perforaties meer op de middenvoet en bovenop de teenendoos. In plaats daarvan is het gaas glad, zodat het meer gestroomlijnd aanvoelt.

Ook zijn er geen reflecterende strips meer aan de zijkanten van de teenendoos zoals bij de 23, maar wel reflecterende strips aan de zijkanten van de hielkap.

De pasvorm is nog steeds trouw aan de maat en geschikt voor brede voeten omdat de voorvoet en middenvoet zo meegaand zijn.

Nike Air Zoom Structuur 24 Conclusie

foto van Nike Air Zoom Structure 24 - copyright Running Shoes Guru

foto van Nike Air Zoom Structure 24

Vorig jaar, tijdens het testen van de Structure 23, dacht ik dat het alleen goed was voor langzamere, gemakkelijke of herstelruns. Dit jaar heb ik de 24 opzettelijk uitgereden op snellere runs (tussen 4,30 en 5 minuten per km) en de prestaties waren geweldig. De Structure 24 is veel veelzijdiger dan ik dacht.

Het heeft een zacht, comfortabel bovenwerk met een goede voetvergrendeling, een zeer gedempte middenzool die zeer uitgebalanceerd is en een veerkrachtige buitenzool. Het is ook $ 60 goedkoper dan de Invincible Run, wat een uitzonderlijke waar voor je geld is.

Na de Invincible Run is de Structure 24 de volgende zachtste trainer in het prestatiebereik van Nike. Als je de Invincible Run te onstabiel, duur of kwetsbaar vindt, is de Structure 24 een geweldig alternatief.

De Structure 24 heeft dezelfde prijs als de Pegasus 38, maar is comfortabeler en stabieler, dus ik zou de Structure kiezen boven de Pegasus, ook al is het de zwaardere schoen.

Net als de Vomero 16 is ook de Structure 24 gebouwd als een tank en gaat hij erg lang mee. Het heeft dik rubber op de buitenzool en het bovenwerk vertoont geen tekenen van zwakte.

Als je de Structuur 23 al hebt, is de Structuur 24 een versie die je kunt overslaan. Als je de Structure 23 niet hebt, lijken de twee versies zo op elkaar dat je geld kunt besparen en de 23 kunt krijgen in plaats van de 24. Versie 23 is lichter en heeft precies dezelfde rit als versie 24.

As editorial policy, we do not accept free samples from companies.
We purchased this pair of Nike Air Zoom Structure 24 at Running Warehouse with our own money.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Danielderidder.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart