HOKA ONE ONE Zinal Review

De Hoka Zinal is een geweldige oplossing voor trailrunners die op zoek zijn naar een snelle schoen. Het is ongelooflijk licht: 8,5 gram voor mannen en 6,9 gram voor vrouwen.

Type demping

De Zinal is responsiever dan pluche:Lees verder zorgt voor energieteruggave en enige schok

Hoeveelheid demping

De Zinal biedt precies de juiste hoeveelheidLees verder demping

Weinig demping

Zeer gedempt

Flexibiliteit

De Zinal is extreem flexibel aan deLees verder ten koste van een bepaalde structuur

Stabiliteit

De Zinal heeft enige inherente stabiliteit enLees verder steun

Niet bijzonder stabiel

Zeer stabiel

foto van HOKA ONE ONE Zinal - copyright Running Shoes Guru

foto van HOKA ONE ONE Zinal

Hoewel de lichtheid het visitekaartje van de schoen is om snel te zijn, zou ik het niet aanraden om de schoen te dragen op iets dat als meer dan een gematigd pad wordt beschouwd. In mijn meer dan 80 kilometer aan testen kon ik mijn hoogste versnellingen bereiken op vlakke stukken onverharde paden en grasvelden zoals een langlaufparcours.

De nokken van 4 mm konden gemakkelijk tot matig terrein aan, zoals vuil, kleine modderplekken, plassen en grassecties. Ze kunnen ook een grind- of steenslagoppervlak aan.

Het was echter een ander verhaal toen ik me op paden waagde met bewortelde, modderige en rotsachtige secties. De Zinals presteerden hier niet zo goed. En ik zou ze niet aanbevelen voor een weg-naar-spoor-combinatie, tenzij het weggedeelte slechts een mijl of zo was.

Ik zou ze ook niet aanraden voor langere races of runs. In het ideale geval zal een hardloper ze dragen voor een trainingsrun door de week, misschien een snelheidstraining en races tot een halve marathon.

Er zijn echter tal van andere opties voor degenen die voor dat soort afstanden en omstandigheden leveren. Wat betreft schoenen die zijn gebouwd voor snelheid op gemakkelijk tot middelzwaar terrein, behoren de Zinals tot de beste die ik heb geprobeerd.

foto van HOKA ONE ONE Zinal - copyright Running Shoes Guru

foto van HOKA ONE ONE Zinal

Ondanks een wat dunne mesh, biedt de Zinal een goede bescherming voor de voeten. De geboden bescherming is voldoende voor korte en middellange afstanden zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van de lopers.

De teenbumper doet zijn werk goed. En aan de achterkant is er genoeg vulling rond de hiel om dingen vast te zetten. Hoka gebruikte de superdunne tong die op de Mach 4 zit.

Dit model is niet waterdicht. Ik nam het echter door plassen als ik kon en ontdekte dat het gaas relatief snel droogde.

Rotsplaat

De Zinal heeft geen rotsplaat.

Niet aanwezig

Solide bescherming

Lugs

De Zinal biedt goede tractie op de meesteLees verder soorten terreinen en oppervlakken

Gebrek aan tractie

Zorg voor tractie

Waterbestendigheid:

De Zinal biedt een behoorlijke bescherming tegen:Lees verder spatten en plassen
foto van HOKA ONE ONE Zinal - copyright Running Shoes Guru

foto van HOKA ONE ONE Zinal

Hoka gebruikt Vibram’s Megagrip Litebase-rubber op ten minste de helft van het oppervlak van de Zinal. De rest bestaat uit EVA-schuimrubber om het gewicht te verminderen, een uitstekende zet om de schoen lichter te maken en daarmee de loper sneller.

De noppen van 4 mm bestaan ​​uit drie longitudinale banden onder de voorvoet en een U-vorm in de hiel. Deze combinatie geeft de middenvoet een flexibel gevoel en soepeler rijden.

Na tientallen kilometers ziet de schoen er nog best goed uit, met weinig gebruikssporen. Ik zou eigenaren van Zinal echter willen waarschuwen om hun runs op vuil en gras te concentreren. Ik maak me zorgen over hoe meer uitdagende elementen de structuur van de schoen snel zouden verslijten.

Zoals gezegd zijn de Zinals gebouwd voor snelheid. Ze hebben een responsieve en energieke rit, dankzij een voortstuwend gevoel bij het afzetten, evenals de lichtheid en comfortabele demping. Ook is de rit zowel stabiel als levendig.

De Zinals hebben een zachte bovenste tussenzoollaag, terwijl een stevigere onderlaag rebound, bescherming en stabiliteit in evenwicht houdt.

foto van HOKA ONE ONE Zinal - copyright Running Shoes Guru

foto van HOKA ONE ONE Zinal

Op het eerste gezicht zag ik dat er iets anders uitzag aan de Zinals. De vorm van de schoen was anders, hij valt wat lang. Ik zou aanraden om deze te proberen om er zeker van te zijn dat je de maat krijgt die bij je past.

Een ander probleem is dat de Zinals de typische omhelzing van de middenvoet van de meeste HOKA-schoenen missen. Dat was geen kritieke kwestie waar ik aan gewend raakte, maar voor Hoka-toegewijden is het het vermelden waard.

De Zinals bieden superieure demping, met behulp van Vibram’s Megagrip Litebase-rubber aan de buitenkant en ProFly-demping aan de binnenkant. Het bovenwerk van mesh is gemaakt van gerecyclede materialen en heeft een tong met plooitjes.

Het gaas en de geïntegreerde tong sluiten mooi aan, zodat je voet niet naar binnen beweegt.

Maatvoering

De Zinal valt wat klein: koop een halveLees verder maat groter dan normaal

Maat kleiner kopen

Maat groter kopen

foto van HOKA ONE ONE Zinal - copyright Running Shoes Guru

foto van HOKA ONE ONE Zinal

Een leuk weetje dat elders in deze review niet leek te passen: het ademende mesh in het bovenwerk is gemaakt van 100 procent veganistische materialen.

Ik waardeer niet alleen Hoka’s toewijding aan veganisme en het milieu, maar ik waardeer ook de innovatieve benaderingen die ze hanteren in hun schoenenlijn voor trailrunners.

Zelfs met de verminderde demping van de Zinal, absorbeert de schoen schokken goed en het mesh helpt de voeten te beschermen, wat zeldzaam is voor dergelijke lichte schoenen.

Vergis je niet: Hoka’s Zinal lijkt in niets op de Speedgoat. Twee schoenen, twee totaal verschillende doeleinden.

De Zinals kunnen worden vergeleken met Hoka’s Stinson, die ook een lagere stapelhoogte heeft dan andere Hoka’s. De Zinals zijn echter bijna de helft van het gewicht van de Stinson.

Als je op zoek bent naar een snelle schoen om milde tot middelzware trails af te werken, dan is de Zinal zeker iets om te overwegen. Als je trailrunning zich meer richt op majestueuze bergen en beworteld terrein, zijn er betere opties.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Danielderidder.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart