Cani-cross is de snelst groeiende hardloopsensatie: doe vandaag nog mee

Zou je geloven dat er een echt erkende sport is waar jij en je pluizige kleine hondje samen kunnen meedoen en samen kunnen genieten?! Nog een speciale band voor jullie paar om te delen (behalve die gekke honden capriolen die ons altijd amuseren, van het weigeren om walkies te gaan tot het stelen van de Thanksgiving-kalkoen van de kant).

Cani-cross, een sport van off-road rennen met je hond (of twee) wordt steeds populairder naarmate meer hondenliefhebbers en hondenbezitters zich aanmelden. Voorbij zijn de dagen dat het oorspronkelijk vertrok voor de sleetypes van de Huskeys of Malamutes. Maar nu alle rassen zijn naar de tafel gekomen (ik heb zelfs een mopshond en een chihuahua op een cursus gezien!) dus ongeacht de grootte of vorm, jij en je harige vriend zijn meer dan welkom bij hondencrossevenementen over de hele wereld.

Het andere fantastische aan cani-cross is dat terwijl het is inclusief alle rassen, het vereist ook niet dat je superfit bent (of eerlijk gezegd zelfs een gewone hardloper) om mee te doen – het is een geweldige manier om nieuwe mensen en nieuwe honden te ontmoeten en over een aantal prachtige banen van overal te rennen of te wandelen.

Oudere atleet canicross

Het is ook een ongelooflijke kans voor honden met een hoog energieniveau of gedragsproblemen waar ze om wat voor reden dan ook niet los kunnen komen. En ook voor mensen met reddingshonden is het een onschatbare manier om ze te socialiseren. Ze profiteren niet alleen van het rennen tussen andere honden in een groep, maar ze pikken ook snel verbale commando’s op, en dit versnelt allemaal die speciale relatie en het vertrouwen dat ze hebben met hun nieuwe eigenaar. Natuurlijk, deze voordelen zijn niet alleen voor onze trouwe viervoeters, rapporten tonen aan dat lopers die deelnemen een betere mentale gezondheid en welzijnservaringen hebben. Vrienden maken met gelijkgestemde mensen helpt allemaal bij de motivatie en kan ongeëvenaarde ondersteuning bieden.

Misschien ben je voor de veiligheid met je hond op pad geweest tijdens het trainen, of een leuke metgezel als het eenzaam wordt op die paden; nu kunnen ze genieten van de racedag met jou. En ik moet zeggen; het is een ervaring als geen ander.

Dank aan de Europeanen voor het bedenken van dit fenomeen, naast skijorring (skiën met je hond vooraan uittrekkend) en bikejoring (offroad fietsen met je hond voorop), zou je een van deze andere sporten met je hond proberen?

Bijorking is fietsen met honden

Hoe begin ik?

Goede vraag. En het mooie van deze sport (zoals eigenlijk alleen hardlopen) is dat het een heel eenvoudige en ongecompliceerde activiteit is (het meest gecompliceerde deel is om niet verstrikt te raken in de lijn).

Jij, de eigenaar draagt ​​een loopband (yup een handsfree evenement) en uw hond zal een harnas dragen. U bent aan elkaar vastgemaakt via een bungee-koord of een soort elastiek – om de schok te verminderen wanneer uw hond begint weg te trekken (dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt als ze een eekhoorn of kat zien, toch?). En dat is alles wat je nodig hebt (op enkele geschikte hardloopschoenen na).

Ren met je harige vriend

Maar als fitness een zorg voor u is, of als u misschien weinig extra ondersteuning nodig heeft over wat u dan kunt verwachten DogFit biedt internationale lessen en waanzinnige gratis informatie online over hoe je het evenwicht, de band en het vertrouwen kunt krijgen met je harige vriend voordat u aan een race-evenement deelneemt.

Het spreekt voor zich, maar zorg ervoor dat uw hond de goedkeuring van de dierenarts heeft voordat u aan een trainingsplan begint (net zoals we zouden doen). En doe het rustig aan en bouw hun uithoudingsvermogen beetje bij beetje op. Begin met kleinere uitbarstingen van hardlopen die tijdens hun wandeling zijn opgenomen en verleng de tijd, overuren.

* Houd er ook rekening mee dat een Dierenarts zal een puppy niet toestaan ​​om deel te nemen aan een dergelijk evenement totdat ze gestopt zijn met groeien rond de leeftijd van 18 maanden voor de meeste rassen.

Wat als ik twee honden heb?

Dit is misschien een van die momenten waarop meer niet ALTIJD vrolijker is. Natuurlijk, als je klaar bent voor de uitdaging, zijn twee honden in elk geval beheersbaar. Als hun maten en mogelijkheden vergelijkbaar zijn, zie ik geen probleem, en de canicrossusa-folk ook niet! (Ik bedoel, je zult van tevoren met hen trainen, dus je zou het beter weten dan ik).

Twee honden op de canicross

Vertel me over de canicross kit

De canicross-kit is heel eenvoudig en speciaal gemaakt voor de sport. De hardloper (of een mens, hoe je het ook wilt zien) moet een loopband dragen die idealiter licht van gewicht is en op je heupen zit, of net over de billen. Idealiter heeft de riem verstelbare beenbanden, dus elke prikkelbare trekkracht of onverwachte schok van uw hond zal door de heupen zijn en geen rugpijn veroorzaken.

De riem zou lussen of bevestigingspunten hebben voor het bungee-koord, de elastische riem van uw hond. Die idealiter voorop loopt. Hij of zij?, zou een nodig hebben speciaal ontworpen en stevig gemonteerd Canicross-harnas, speciaal gebouwd voor gemak en comfort met zijn bevestigingsgebied voor de elastische riem.

De gespecialiseerde uitrusting helpt om elke trek van uw hond te absorberen, maar geeft u ook de handsfree beweging om te genieten van vrijuit rennen. Misschien is je hond echter wonderbaarlijk gehoorzaam aan de lijn, In de CaniCross-regels staat dat ze te allen tijde aan u moeten worden vastgemaakt.

Canicross is een groeiende sport

Dus hoe zit het? Laat uw hond deel uitmaken van uw training en verrijk en moedig die ongelooflijke band tussen hond en baas die we maar al te goed kennen, echt aan. Probeer canicross, en laat me weten hoe het gaat!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Danielderidder.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart