ASICS Fuji Lite 2 Review

De redelijk geprijsde Fuji LITE 2 maakt deel uit van ASICS’ kleine maar machtige trail-line-up; neigt meer naar een snelle uptempo-schoen dan naar een maximaal kussenwerkpaard. Sommige concurrentie omvat Brooks’ Catamount en Adidas’ Terrex Speed ​​Ultra.

De naam is vereenvoudigd van het debuut FujiTrabuco Lyte. Het bovenwerk en de tussenzool zijn deze keer vernieuwd. Gewicht blijft ongeveer hetzelfde.

Type demping

De Fuji Lite 2 reageert sneller danLees verder pluche: geeft energieteruggave en enige schok

Hoeveelheid demping

De Fuji Lite 2 biedt precies de juiste hoeveelheidLees verder van demping

Weinig demping

Zeer gedempt

Flexibiliteit

De Fuji Lite 2 is extreem flexibel aan deLees verder ten koste van een bepaalde structuur

Stabiliteit

De Fuji Lite 2 is niet stabiel: niet aangegevenLees verder voor hardlopers die ondersteuning nodig hebben

Niet bijzonder stabiel

Zeer stabiel

afbeelding van ASICS Fuji Lite 2 - copyright Running Shoes Guru

foto van ASICS Fuji Lite 2

Ik vond deze erg leuk vanaf het moment dat ik ze uit de doos haalde. De donkere colorway zag er geweldig uit en had een mooie uitstraling zonder er onaangenaam uit te zien.

Ik hield ervan hoe licht het in mijn handen aanvoelde, hoe flexibel het aanvoelde en het algehele ontwerp. Als het op trailrunning aankomt, draag ik meestal stevige werkpaarden zoals Hoka Torrents, dus dit was een leuke afwisseling.

Ik vond dat het uitblonk op DROGE, onverharde paden. De onderste val van 4 mm stuwde me naar voren; waardoor ik heuvels kon bombarderen en bergopwaarts kon gaan, voelde gemakkelijk. 4 mm drop-schoenen zijn meestal kuitbranders, maar dit was geen probleem – dankzij de zachte en lichte tussenzool van flytefoam-verbinding.

het was gemakkelijk om hiermee op pad te gaan. Ik had niet het gevoel dat ik met mijn voeten sleepte toen het terrein veranderde. Ik zal gebruiken op sneeuwdagen in de winter.

Hoewel het het uitstekend deed op ingepakt vuil en bestrating, deed het het op andere gebieden niet goed. De buitenzool presteerde slecht waardoor ik constant in de modder uitgleed. Door de zachtere tussenzool en het ontbreken van een rotsplaat voelde ik me elke keer. enkel. wortel en steen. Het maakte het soms behoorlijk onaangenaam. Een vervelende afweging zeker.

Na een paar wipeouts en pijnlijke voeten, vermeed ik deze te gebruiken als ik wist dat ik niet op een vlakke ondergrond zou rennen.

afbeelding van ASICS Fuji Lite 2 - copyright Running Shoes Guru

foto van ASICS Fuji Lite 2

Het bovenwerk als geheel is gemaakt van stevig mesh. Het droogde goed en droogde snel.

De toebox heeft een dunne overlay voor een goede, maar geen geweldige bescherming. Ik voelde het nog steeds als mijn voet vast kwam te zitten in een wortel of tegen een rots sloeg. Beter dan niets.

Het vetersysteem was innovatief om me te beschermen tegen struikelen. Er waren geen hotspots en ik had geen last van blaarvorming of onaangenaam wrijven. Ik voelde me opgesloten dankzij dit en de zachte hieleenheid.

De vetergarage; een zak in de tong waar ik mijn veters kon stoppen was een nette touch. Helaas, toen de schoen eenmaal was ingelopen, was dit geen waterdichte oplossing. Ik zou ervoor zorgen dat je nog steeds een dubbele knoop maakt, want je zult nog steeds merken dat de veters eruit glijden.

Rotsplaat

De Fuji Lite 2 heeft geen rockplate.

Niet aanwezig

Solide bescherming

Lugs

De Fuji Lite 2 biedt uitstekende grip enLees verder tractie op alle soorten terreinen en oppervlakken

Gebrek aan tractie

Zorg voor tractie

Waterbestendigheid:

De Fuji Lite 2 biedt geweldig waterLees verder bescherming. Niet helemaal waterdicht maar
afbeelding van ASICS Fuji Lite 2 - copyright Running Shoes Guru

foto van ASICS Fuji Lite 2

De schoen is duurzaam. Het had minimale slijtage na het testen en het zal nog geruime tijd in mijn trail-rotatie zijn. Dat gezegd hebbende, deed de schoen het echt niet goed in alles wat niet droog was.

Ik merkte dat ik vergast werd op runs van meer dan 10 mijl. Ik zou deze voor niets boven een halve marathon gebruiken.

afbeelding van ASICS Fuji Lite 2 - copyright Running Shoes Guru

foto van ASICS Fuji Lite 2

In de juiste omstandigheden kon ik echt vliegen. Ik ben een erg onhandig persoon en ga meestal niet snel op paden, maar ik vond het soms moeilijk om dat niet te doen. De lage drop en tussenzoolcompound vulden elkaar geweldig aan! Flytefoam is een verbinding die elk jaar beter wordt. Dit is geen uitzondering.

Niet verrassend voor ASICS, de pasvorm is zeer trouw aan maat. Het voelde soms strak en smal, vooral bij langere inspanningen. Ik zou een halve maat groter nemen als je voeten smal zijn.

Maatvoering

De Fuji Lite 2 valt wat klein: halve kopenLees verder een maat groter dan normaal

Maat kleiner kopen

Maat groter kopen

afbeelding van ASICS Fuji Lite 2 - copyright Running Shoes Guru

foto van ASICS Fuji Lite 2

Ik dacht dat dit een goede schoen was; vooral gezien het feit dat ik meestal een wegloper ben. Ik heb genoten van hoe licht ze aanvoelden en hoe dicht bij een wegschoen het was. Ik hield van de lage drop en hoe responsief de tussenzool was. Het stelde me in staat om op de been te blijven en snel te gaan als ik dat wilde.

Ik vond het niet leuk om deze in de modder of op technisch terrein te rijden. Mijn thuispark is Patapsco Valley State Park in Maryland. Er is een goede hoeveelheid vuile singletracks waarop ik deze heb gebruikt en het was geweldig. Er zijn veel meer technische, wortelachtige, rotsachtige paden waar ik bang voor was om op te rennen en deze niet zal gebruiken.

Over het algemeen denk ik dat dit een solide schoen is, vooral als je in de eerste plaats een wegloper bent. Bestudeer gewoon je route en bekijk het weerbericht voordat je ze eruit haalt.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Danielderidder.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart